När man ska delta i motorsport behöver man såklart en bil eller motorcykel att tävla med. Om man inte kört innan är det inte så lätt att välja. Här får du några tips.

Regler för fordonen

Inom varje motorsport finns det olika regler som fordonen ska hålla sig till. Ofta gäller dock inte samma regler som i den vanliga trafiken. Om en bil för motorsport stannas av polisen och det visar sig att den inte får framföras på vägen kan man dock få böter eller straffas på annat sätt. Bilarna och motorcyklarna är nämligen tänkta att användas på motorbanor av olika slag.

Var köper man bilar och motorcyklar?

Bilar och motorcyklar för motorsport kan man finna på flera olika platser. En del köper sina fordon online, andra väljer att köpa dem på plats, i samband med olika tävlingar. En bil för folkrace kan man få för 8000 kronor i samband med en tävling, men privat kan en bilsäljare ta 15 000 kronor för samma bil. När man ska köpa bilen skadar det inte att vara påläst så att man vet vad det är man letar efter. Köper man en dyr bil som sedan visar sig inte passa till sporten har man gjort en dålig affär.