När man tävlar inom motorsport kan man inte komma ifrån att fordonen slits en hel del och de kan också gå sönder. De allra flesta förare har i regel någon form av koll på hur man reparerar i alla fall de mindre skadorna på egen hand, annars blir det snabbt extra dyrt. Men vilka verktyg och andra tillbehör behöver man för att sköta om sitt fordon?

Verktyg till garaget

Om man ska meka med sitt fordon behöver man en del verktyg. Se dock till att bara köpa sådana saker du verkligen behöver och vet hur du använder. Har du en bil bör dock en domkraft finnas på plats, och gärna en lift för motorcykel om du kör sådan.

Fordonets vätskor

För att du ska kunna köra din bil behöver du också underhålla dess vätskenivåer. Olja, kylarvätska, bromsvätska och mycket annat behöver då och då fyllas på. Se till att ha det hemma och packa även med det när det är dags att tävla.

Reservdelar

Om något på bilen ska gå sönder sker det ofta kort innan en viktig tävling. Det kan vara en liten struntsak som är nog så viktig. Om du vet att ditt fordon har små delar som ofta går sönder skadar det inte att ha en i reserv hemma.