De flesta som ska köpa en ny bil måste låna en del av summan för att ha råd. Men många bilhandlare erbjuder lån som både är olagliga och riskfulla för köparen. Det är bättre att gå till en pålitlig låneaktör för att låna pengarna.

På Automotorsports hemsida kan man läsa om att en chef på Honda i USA nu går till attack mot ett knep som konkurrenterna använder. De erbjuder billån på upp till sju år och dessa typer av långa lån tycker han är korkade för hela bilindustrin. Varför konkurrenterna erbjuder långa lån på många år är för att de vill hålla försäljningssiffrorna uppe. Men det dumma med så här långa lån är att köparna i vissa fall inte hinner betala tillbaka lånet lika snabbt som bilen tappar i värde.

Ta ett bra lån12520350-billan

Att ta ett sådant här långt lån av en bilförsäljare kanske inte är det bästa. Bäst är ju självklart att titta på lån från flera olika aktörer innan man ens funderar på att köpa en bil. Är man ute efter ett riktigt bra billån och vad man ska tänka på när man tar ett billån, kan man besöka Zmarta. För att läsa mer om företaget, vilken typ av lån de erbjuder och hur stora lån man kan ta, är det bäst att besöka deras hemsida eller kanske besöka dem på sociala medier som exempelvis Facebook.

Olagliga lån i Sverige

Även i Sverige har bilhandlarna erbjudit köparna lån som kanske inte har varit så fördelaktiga. I Svenska Dagbladet kan man nämligen läsa om att Konsumentverket för ett tag sedan pekade på risken med att bilhandlare låter sina kunder låna 100 procent av fordonets nypris. Risken med detta är att bilen rasar i värde så fort man rullar ut den ur bilhallen. Dessutom är den här typen av lån faktiskt olagliga.