Ja redan i tidig ålder är det en stor passion, att kunna köra bil och att få möjligheter att till och med syssla med motorsport är bara en av alla de saker som många ungdomar har som dröm. Men även om det är en sport som man redan vid 15 års ålder är intresserad av så har de en gemensam nämnare och det är just körkortet! Alla som vill kunna köra bil själva måste ha ett körkort, och vägen dit kan vara jobbig för många.

Bilsport och allt runt omkring det är mångas intresse. Vare sig det är cross eller om det är folkrace så är motorer och fart centralt för det hela. Ett sådant intresse brukar börja tidigt och som Michael Schumacher så började det redan som tonåring, innan körkort ens var aktuellt. Och det är just det där med körkort som gör att drömmen kan bli sann. Dock finns där undantag och i vissa tävlingsformer och med vissa fordon så får en vara körkortsfri. Det är dock ett måste om man älskar att åka runt i en bil på stan, att ha körkort. Dock kan detta var en utmaning för många då det absolut inte är enkelt att skaffa körkort, börja med att ta körlektioner i Stockholm och lär dig hur stadstrafik fungerar så är de andra bitarna betydligt enklare, såsom landsvägskörning och till och med motorväg. Tips inför att ta ett planerat körkort är:

  • Träna på att köra varje tillfälle du får. Be dina föräldrar att säga till när de ska till affären så får du både träna på stadskörning och parkering på samma gång. Enda sättet att bli en god förare är genom träning så det är viktigt att få många körtimmar.
  • Teorin är det många kuggar på tyvärr och anledningen är inte att våra trafikregler är krångliga utan att det är svårt att hålla reda på allt men också att det tyvärr finns kuggfrågor med i provet.
  • Slappna av när det är dags för uppkörning, det är helt klart normalt att vara nervös men låt det inte förstöra dina chanser att faktiskt kunna ta det efterlängtade körkortet. Kom ihåg att vara observant på skyltar, övergångsställen, korsningar med högerregeln samt korsande cykelleder.