Försäljningsstatistiken för personbilar i Sverige fortsätter att skjuta i höjden, det har aldrig gått så bra i bilbranschen förr. Detta beror på starkt ökande siffror av nyregistreringar av personbilar och orderingång.

Räntorna ligger låga, stabil arbetsmarknad och ökad sysselsättning, växande befolkning, effektiv andrahandsmarknad, privatleasing och en allmän ökad köpkraft har bidragit till att privatpersoner skaffar nya bilar i rekordfart. De bilar som står för flest registreringar i år är Volvo V70II, TW Golf och VW Passat. Det kan låta som en ekonomisk vinning men en förlust för miljön, vilket inte är fallet. I och med utveckling med miljöbilar väljer idag svensken miljöbilar i allt större mån.

”Det är ett tecken på att det går bra ekonomiskt för Sverige, men det är också bra för miljön eftersom de nya bilarna är effektivare med mindre utsläpp och de är också säkrare och påverkar nollvisionen.” Så citeras Bertil Moldén, VD för Bil Sweden, i en artikel i Svenska Dagbladet.

Nya modeller för 2016

Ökningen gällande anskaffning av personbilar gäller alltså både äldre och nya årsmodeller. Intresset för nya bilar ökar allt mer då många årsmodeller är prisvärda och miljövänliga och framförallt, väldigt häftiga. Ligger man i tankar om att köpa ny bil, kan det vara värt att vänta in några intressanta releaser som sker under 2016. Några finns redan på marknaden men har en längre väntetid i beställning. Opel Astra kombi årsmodell 2016 har prisats med lovord från experter och konsumenter och nådde finalen i tävlingen Årets bil. Andra intressanta kandidater av årets nya modeller är bland annat BMW 2-serie Active Tourer Hybrid, Kia Optima Kombi, Volvo V90, Mercedes E-klass, Toyota Prius, TW Tiguan med flera. In och titta hos din bilhandlare och boka in provkörningar med de bilar som faller i smaken. Om valet faller på en ny årsmodell, glöm inte bort att besikta bilen regelbundet trots att den är ny.