När det kommer till bilmarknaden så finns det både en marknad för nya bilar, för de som är begagnade du kan köpa hos bilfirmorna, men sedan finns det även den privata marknaden. Och, när det kommer till att köpa bil så är det en stor summa pengar som det handlar om så då gäller det att du gör et bra köp. När det kommer till att köpa en ny bil så gäller det att du hittar en bil som inte sjunker så mycket i värde, samt att du kan en försäljare du litar på. Och, har du inte råd kan du alltid gå ihop med andra och dela på en bil – eller låna. Men, det bästa är nästan att köpa en beggad bil. Och, att hitta en hitta en billig subaru eller annan modell gör du bäst nätet. Då kan du komma över oerhörda fynd. När det kommer till att göra fynd så kan vi se att när kvinnor ska köpa bil så gör de det med säkerhet i fokus medan när det kommer till männen så handlar det om säkerheten.

Bra tips vid köp av begagnad bil

Marknaden för att handla en begagnad bil är just nu låg. Detta då försäljningen för nybilar är låg så det kommer inte in så mycket bilar.

  • Det är bra om du tar med dig en nära vän som har koll på bilmarknaden och vet hur en god affär ser ut så du inte blir lurad.
  • Har du dålig koll så finns det många sajter där du kan jämföra priser för olika bilmodeller. Det gör att du får en uppfattning om hur mycket en bil ska kosta.
  • Håll koll så du får en varudeklaration om bilens kondition.
  • Tänk på att om du köper en bil privat så gäller inte konsumentköpsguiden.
  • Sedan är det även viktigt att du kollar de saker som kan vara enklare att glömma: om det är rätt ägare som står på bilen så du inte köper en bil som är snodd. Är den betald så inte du åker på att betala mer än vad du ska.
  • Skriv ett köpekontrakt som är ordentligt!

Lycka till!