Minns du forna dagar, då vi hade vägbeskrivningar på en lapp eller i huvudet, då vi följde en hopvikbar karta eller när vi fick stanna för att fråga någon om vägen? Den tiden är till mångt och mycket förbi, och vi har bland annat våra mobiltelefoner och GPSer att tacka för det! När GPS-navigatorn kom för ett antal år sedan var det en revolutionerande produkt, man fick sin färdväg visad och beskriven för en under resans gång, och plötsligt kunde man skrota papperskartan och utskrivna beskrivningar. På senare tid har våra mobiltelefoner i takt med att de blivit allt mer avancerade också fått funktionen att de fungerar som GPS-navigator. Sydsvenskan har skrivit en artikel om mobiler som används som GPSer, där det bland annat står:

Mjukvaran till mobilens kart-app är helt jämförbar med den som sitter installerad i en separat enhet. Tidigare har en del navigator-appar saknat vissa funktioner, som att en röst återger namn på gator och skyltar under resan. Men den funktionen finns idag i till exempel Navigons och Tomtoms senaste mobil-appar.

Om du ska använda din mobil som en GPS är det viktigt att du har en mobilhållare så att du inte behöver hålla i och mixtra med telefonen under resans gång för att få till det med navigationen, du ska ha fullt fokus på vägen och helst ha telefonen med navigationen i en hållare bredvid ratten, eller snett ovanför. Du hittar en mängd olika telefonhållare och andra biltillbehör på Fyndiq, där du dessutom kan handla riktigt billigt! Kör lugnt!