Varje dag är det massor av svenskar som sätter sig i bilen, ensamma eller med passagerare. För att åka till jobbet, åka iväg och handla eller kanske ta bilen till träningen. Det finns massor av tillfällen som bilen är vår bästa vän, och många skulle i princip inte klara sig utan den. Bilden gör helt enkelt många delar av våra liv lättare, och vi är mycket tacksamma för den. Men det finns även nackdelar med att köra mycket bil.

Men att köra motordrivna fordon och vistas i trafiken för även med sig risker, det får man aldrig glömma. Därför är det viktigt att man underhåller sin bil eller sin motorcykel med allt ifrån bromsskivor till däck. Förr eller senare försämras nämligen delarnas förmåga att driva sitt fordon fram, och de behöver bytas ut. Men man måste även vara försiktig och uppmärksam, alltid! MC-olyckor är nämligen som vanligast på sommaren, och inte vintern som man kanske först kan tro. På dt.se kan man läsa om det:

I Dalarna har det skett några olyckor med mc-inblandning i år, varav en med dödlig utgång. Men trots att den här tiden är mest olycksdrabbad ser Lars Hedström en nedåtgående trend i antalet olyckor i relation till antalet motorcyklar i Sverige. Att det sker fler olyckor den här tiden på året menar han beror på just att det är säsong. Även Borlängebon Maria Nordqvist, som är internationell sekreterare hos Sveriges motorcyklister, ser ett samband. Enligt henne sker flest olyckor mellan juni och augusti.
– Det är då det är som finast väder och folk har semester, säger hon.