Motorsporter är något som med rätta lockar många människor till att engagera sig på olika sätt. Vilket man kan förstå. De olika formerna av bilsport har nämligen de gemensamma att det är spännande och innehåller mycket action och imponerande teknik. Inte bara är bilarna bland många tävlingsgrenar vackra att titta på, för dem som får chansen är de också roliga att få köra. Alla biltävlingar utförs dock inte på de avgränsade banorna, utan en hel del tävlingar hålls även på de vanliga vägarna. Ibland sker dessa även på bekostnad av allmänhetens säkerhet, i form av illegala biltävlingar, i form av street racing. Dessa körs alltså i den vanliga trafiken, något som kan orsaka både problem och skador.

Att tänka på säkerheten

De som arbetar på plats med vägarbeten är alltid en yrkesgrupp som är utsatt för stora risker, mycket på grund av att de övriga trafikanterna inte visar den hänsyn som krävs. LED Arbetsbelysning och andra former av säkerhetsåtgärder är givetvis en förutsättning, men trots detta sker ibland olyckor på vägarna som är relaterade till vägarbeten. En risk som givetvis ökar med olika former av street racing.

Är man intresserad av bilar som kör sina tävlingar på tid mot varandra, på gatan, så är inte de olika olagliga formerna av street racing de enda alternativen. Det finns faktiskt lagliga varianter. Dessa kallas vanligen för Blackrace och innebär att man på likande sätt som de övriga tävlingarna tävlar om att få den bästa tiden även om man inte tävlar mot varandra samtidigt. Skillnaden är här att man kör på en gata som är avstängd. En säkrare variant när det gäller dem som annars riskerar att skadas.