När många tänker på framtiden så gör dem det med en liten rynka på pannan som säger att det kanske inte blir guld och gröna ängar som man kommer att få njuta av. Men, det är inte över utan det handlar bara om att vi måste ta tag och skaka om oss själva för att inse att vi kanske inte kan leva som vi gör utan måste offra något för att våra barn barns barn ska ha en grön gräsplätt att leka kurragömma på. Och, va kan vara ett viktigare steg än solceller och den fantastiska miljöbilen som drivs av el? En bil som bara blir bättre och bättre! Här, http://www.elkatalogen.se/alla-produkter/solceller-1.html finner du mängder av produkter du behöver för att leva i en lite mer miljövänlig tillvaro och för att få bukt på den bekymrade framtidsrynkan.

Men vad är en elbil?

Ganska enkelt förklarat kan man säga att en elbil drivs av en eller fler elmotorer som strömförs av batterier och om du undrar över räckvidden på olika bilar kommer här en lista på några:

  • Smart electric drive 14 mil
  • Citroen C-zero: 15 mil
  • Nissan Leaf: 16 mil
  • Tesla Roadster: 36 mil

Du får räkna med att för att ladda upp ett helt batteri så tar det ungefär 6-8 timmar om du skulle ladda det från ett vanligt uttag men det finns även snabbladdningar som tar inte mer än en halvtimma. Nackdelen blir att du snabbare sliter ut batteriet och dess livslängd. Ungefär det som händer när du laddar din dator många gånger med små laddningar utan att den blir fulladdad.

Det tysta fordonet

Elbilen kallas även för det tysta fordonet då den rullar fram utan att ge ifrån sig värst mycket ljud. Detta medför att många gångtrafikanter samt cyklister inte hör när bilen kommer och med det inträffar det skador. USA har därav infört en lag att  för att skydda trafikanter och har lagt in ljud i elbilarna. Något som snart kommer komma till Sverige. Ljudet är en del av körupplevelsen då man vill både känna och höra att det händer något när man trycker på gasen. Så, när det kommer mer buller kanske bilindustrin ökar än mer. Spännande säger vi!