Ibland händer det att man tappar kontrollen på bilen och när man gör det är det guld värt att ringa bilbärgningen och få bilen borttagen från olycksplatsen. Om det inte är en allvarlig bilolycka såklart och det behövs annan assistans som ambulans så brukar det gå per automatik. Är det däremot en mindre olycka eller om bilen helt enkelt dör när man är på väg någonstans så kan man gott och väl ringa Viking Sverige.

Assistans och hjälp när man behöver det är något som de flesta känner är en livsviktig sak. Ambulans, bärgning, brandkår och liknande är en del av samhället och finns till för de som drabbas av olycka. Dock är det inte alltid olyckan som är framme när det handlar om en vägassistans som bilbärgning. Motorn kan helt enkelt koka eller bilen laddas ur av någon anledning. Vad det än är så är det skönt att få hjälp vid nödsituationer. Många väljer att ringa just Viking Sverige eller att använda deras app som ger en smart lösning på problemet.

Smart att ha med sig

Det händer att man får sladd på bilen trots att det är de allra nyaste vinterdäcken på. Detta gör att många är helt oförberedda och det är långt ifrån alla som vet hur man ska bete sig när det väl händer. Tänk på dessa saker när du är ute och åker och olyckan är framme:

  • Hastigheten skall alltid anpassas efter vägunderlaget. Är det underkylt regn, moddigt eller blixthalka som det varnas om så är det läge att anpassa hastigheten och hålla avståndet.
  • Använd dig av Viking Sveriges App för att ha koll på trafiksituationen, lyssna på nyheterna och håll dig uppdaterad.
  • Se till att bilen är utrustad med rätt däck och djup. Det är superviktigt att man håller sig till de regler som finns och även när man har det minsta djupet som rekommenderas så är det betydligt sämre grepp.
  • Lär dig första hjälpen. Det är av absolut största vikt för ditt och andras liv att ha någon kunskap om första hjälpen. Exempelvis är det en bra idé att läsa på om vad som gäller just vid olyckor.