Svenskar byter bilar och köper begagnade som aldrig förr. Vilka är de mest populära färgerna? Om du själv mekar mycket, vad för typ av utrustning behöver du i ditt garage?

 

pexels-photo-largeSvenskar byter bilar som aldrig förr, enligt en artikel i Expressen Allt om Bilar. Det är främst privatpersoner som köper begagnade bilar som sticker ut i statistiken, och september månad var den bästa månaden av försäljning av begagnade bilar sedan 2007 enligt företaget som gjort undersökningen, BCA Vehicle Remarketing. Det handlar både om privatpersoner och de som i sitt yrke köper upp och renoverar med begagnade bilar och sedan säljer vidare.

Totalt bytte 312 131 begagnade bilar ägare under andra kvartalet 2016 vilket var 8936 fler än vid samma tid förra året. Under hela första halvåret såldes 576 394 begagnade bilar i Sverige, en ökning med 2,2 procent jämfört med 2015. Det är den högsta försäljningssiffran någonsin för ett första halvår – Jönköpingsnyheter

De populäraste färgerna

Även i Svenska Dagbladet rapporteras detta. Det län där ökningen av försäljningen är störst sägs vidare vara Jönköpings, följt av Blekinge och Västerbotten. Däremot i Norrbottens och Gävleborgs län, har försäljningen av begagnade bilar minskat. Den populäraste färgen på en bil vid köp är vidare svart, när det kommer till begagnade bilar är vitt och sedan rött de efterkommande färgerna baserat på popularitet. Bra att veta om man tänker sälja vidare en bil, och funderar på att lacka om den till en populär färg.

Bra att ha i garaget

För den som älskar att mecka, eller helt enkelt gör det i sitt arbete, är det bra att ha vissa tillbehör och verktyg tillgängliga. Detta kan vara reservdelar, verkstadsutrustning som diagnisinstrument, ctek laddare för batterier med blåsyra men även billiftar och däckmaskiner.