En truck i verkstaden gör det lättare för personalen som slipper bära och rulla däck, reservdelspaket och tunga verktygslådor. Att ha en truckförare i verkstaden ger en bättre arbetsmiljö för alla och du som arbetsgivare minskar risken för förslitningsskador hos din personal.

Arbetet på en verkstad innehåller många olika uppgifter, varav en stor del är ganska tunga. Det kan bli många kilos bärande för mekaniker och montörer. Idag finns det många olika truckar på marknaden som kan vara behjälpliga och underlätta tunga lyft, transportsträckor och liknande.

Små truckar

truckI en verkstad brukar det så gott som alltid finnas någon typ av pallyftare, men det finns även en del mindre truckar som kan vara behändiga att ha. En liten truck som du skjuter framför dig kan göra stor nytta bland lager och hyllor eller mellan fordon och liftar. Här finns det eldrivna truckar, ledtruckar, staplare, ledstaplare och låglyftare, allt för dina behov.

Behöver du en ny truck till verkstaden så är Linde material något för dig. Här finns både nytt och begagnat, i alla storlekar. En ergonomisk truck för en bättre arbetsmiljö är välinvesterade pengar åt din personal. Behöver du en något större truck med sittplats för de lite större leveranserna och lassen så hittar du det hos Linde. En truck kan ha mer än en funktion genom att du byter gafflar mot spjut exempelvis, och vissa truckar är terränggående vilket är bra om arbetet sträcker sig över något kuperad mark utomhus.

Truckkort för en säkrare arbetsmiljö

Att ha en anställd som har truckkort kan hjälpa alla de andra på firman och i utbildningen för truckkort ingår det säkerhet och regler för att framföra detta fordon med så stor säkerhet som möjligt för både omgivning, last och förare. Med en truck går alla tyngre transporter mellan golven lite snabbare och blir mer effektiva utan att personalen får ont i armar, axlar och rygg. Det minskar risken för skador och en duktig truckförare håller bra koll på omgivningarna för att inte krocka eller köra emot något.

2018 gick Truck-SM av stapeln under Logistik & Transportmässan på Svenska Mässan i Göteborg där det tävlades med ledstaplare, motviktstruck och skjutstativtruck i olika klasser som gick ut på att kora landets bästa truckförare, så det är mycket mer än bara arbete i en truck. Bara det är en anledning att skaffa truckkort.